Exemple de jocuri didactice matematice

Felicitari si Multumim! Fiecare Copil primeste Cate un médaillon de o anumita culoare. Stefania Antonovici, Cornelia jalba, Gabriela Nicu. Cifra a Treia (CEA Stearns) va fi ghicita de invatator. Culorile de Care se va folosi vor fi Copiii. Reguli de JOC: Copilul chemat va fi asezat cu fata la perete, va asculta cu Atentie, va preciza de cate ori a fost strigat. Astfel Sigur Copiii nu se vor plictisi si vor participa cu Mare placere la activitati. Matériel didactique: FISE pentru fiecare elev (fiecare ISI scrie numele). Educatoarea le propune copiilor sa impodobeasca Bradul. Elemente de JOC: participarea lui Martinel la JOC, semnal Sonor, semnal Vizual (stegulete colorate), gruparea dupa Culoarea medalionului, manuirea materialului. Copiii sunt imbracati in culori diferite: Rosu, galben, Alb, Verde, albastru, portocaliu. In finalul jocului MOS Craciun imparte copiilor cate o ciocolata si Cate doua bomboane. Dans clasa sunt amenajate niste rafturi diferit colorate (Rosu, galben, Verde etc). Raspunsul il va da Copilul indicat de conducatoarea jocului.

Al doilea IED. Apoi se aseaza la scaunele tot alternandu-se: o Fetita, un Baiat. Exemplu: `iedul cel Cula sa se aseze Sub Masa`. Aici sunt mai multe betisoare, unele mai mici, altele mai mari. Analog se procedeaza si cu ceilalti iezi. Nici o parere introdusa. Numara PE degete si Arata Cate desene de acelasi fel sunt si trage pentru fiecare o liniuta PE caiet. In colectivitati Jocul se poate organisations sub forma de souscrit PE grupe. Raspunsul dat va fi: `primul IED a plecat`. Elemente de JOC: prezenta ratoiului Donald, semnalul clopotelului rostirea versurilor, inchiderea-deschiderea ochilor. Un Copil desemnat de Bageta Magica va Striga Copilul ce STA cu fata la perete de atatea ori Cate baloane II Arata educatoarea.

Incearca sa asezi cubul acesta (se da obiectul in locul de PE hartie) unde crezi tu ca trebuie sa STEA. Alege Carioca de aceeasi culoare si Coloreaza la flanelograf obiectul ce poate fi la fel. Dezvoltarea spiritului de observatie, stimularea vorbirii, dezvoltarea operatiilor gandirii (Analiza, Sinteza, comparatia). La indemnul Fratilor iedul cel Mare nu deschide USA si se intoarce la locul lui dans Monsieur. Cu culorile Ramase, Colorati Celelalte desene.

カテゴリー: 未分類   パーマリンク

コメントは受け付けていません。